Valtrex

Allmänt

Det är ett, i Sverige, receptbelagt läkemedel i tablettform som innehåller valacyclovir hydroklorid. Det tas vid utbrott av viruset.

beställa valtrex online

Valtrex

Valtrex är ett antiviralt läkemedel för att behandla genital herpes. Det används för att lindra de omedelbara symptomen av ett utbrott, såsom blåsor och röda fläckar som visas på och kring könsorganen. Detta läkemedel fungerar också förebyggande om förlängd lägre dos. Förutom detta går det även att behandla bältros, vattenkoppor för de som är över 2 år och munsår för barn under 12 år, och  med denna medicin.

Valtrex innehåller en aktiv substans som kallas valacyclovir hydroklorid. Dessa antivirala substanser går in i kroppen bryts ned till en annan aktiv ingrediens, aciklovir. Aciklovir verkar snabbt genom expansion av infekterade celler i kroppen för att begränsa deras reproduktion och spridning till friska celler.

Behandling med Valtrex

På svenska apoteket finns detta läkemedel att köpa mot recept i tabletter om 250mg, 500mg samt 1000mg. Det är inte receptfritt, däremot kan du ansöka om recept online direkt på sajterna.

Det finns ett antal större onlinekliniker som skriver ut Valtrex till svenska kunder, bland annat Dokteronline, samt övriga listade nedan.

Butik Erbjudande Leverans Direktlänk
köp valtrex online här Recept ingår 1-3 dagar

Användning

Ta en tablett i sin helhet, med eller utan mat. Om du behandlar ett utbrott, se till att du är helt klar med föreskrivna kursen, även om symptomen försvinner innan den löpt ut. Patienter som tar Valtrex som en förebyggande behandling, bör hålla sig till angivna dosen, såvida det inte sagts något annat.

Valtrex ska tas i olika doseringar beroende på den typ av infektion du vill behandla:

  • För att behandla munherpes, ta två st 500mg tabletter i antingen tre till fem dagar, detta gäller för återkommande utbrott, och upp till tio dagar om du upplever herpesutbrott för första gången.
  • För könsherpes ska du ta två st 500mg tabletter varjer dag, i upp till tio dagar, om du upplever ditt första utbrott. Du behöver bara ta tabletterna i tre till fem dagar om det är en återkommande infektion. Om du vill använda Valtrex som en förebyggande behandling ta en 500mg tablett varje dag.
  • För bältros ska du ta två st Valtrex 500mg Valtrex tabletter tre gånger om dagen, i upp till sju dagar.

Biverkningar

Valtrex kan orsaka olika biverkningar, av olika styrka, beroende på hur känslig du är mot den aktiva ingrediensen valacyclovir hydrochlorid. De som får biverkningar får dock oftast lättare sådana. Följande biverkningar har rapporterats angående användande av denna medicin:

  • Illamående och kräkningar
  • Huvudvärk
  • Mindre reaktioner på huden
  • Magsmärta
  • Diarré
  • Dåsighet

Innehållet på denna webbplats är strikt informativt och bör inte betraktas som medicinsk rådgivning. Kontakta legitimerad sjukvårdspersonal för diagnos och behandlingsrekommendationer. Reklam och marknadsföring av receptbelagda läkemedel i Europa är förbjudet och olagligt.