Aciklovir

Allmänt om Aciklovir

Det är ett, i Sverige, receptbelagt läkemedel i tablettform som innehåller aciklovir-trifosfat. Det tas vid utbrott av viruset.

aciclovir mot herpes

Köp Aciklovir här

Aciklovir har etablerat sig som ett av de mest använda antivirala läkemedlen vid behandling av munsår, bältros och könsherpes. Om du får diagnosen vattkoppor, kan du också få ett recept på Aciclovir.

Detta läkemedel har bra effekter då det minskar risken att drabbas av en återkommande infektion. Om ditt immunförsvar är svagt och du är benägen att drabbas av en infektion kommer din läkare att överväga om det är lämpligt för just dig.

Den största fördelen med medicinen är dess förmåga att behandla och förebygga infektioner och den används mot munsår, bältros och könsherpes. Aciklovir fungerar genom att det dämpar viruset och förhindrar att framtida utbrott sker. De obehagliga symptomen som du har drabbats av kommer försvinna snabbt.

Vid bruk av Aciclovir förvandlas den aktiva substansen, aciklovir-trifosfat, till en inhibitor av den virala DNA-syntesen. Det betyder att den kommer att förhindra att viruset förökar sig utan att påverka processerna i de friska cellerna. Vi rekommenderar att du börjar med Aciklovir så fort du har fastställt att det passar dig eftersom en tidig användning har visat sig vara mest effektiv.

Behandlingar med Aciklovir på nätet

På svenska apoteket finns detta läkemedel att köpa mot recept i tabletter om 250mg, 500mg samt 1000mg.

Det finns ett antal större onlinekliniker som ger behandlingar med Aciklovir till svenska kunder, bland annat Dokteronline, samt övriga listade nedan. Det är inte receptfritt, däremot kan du ansöka om recept online direkt på sajterna.

Butik Erbjudande Leverans Direktlänk
beställ aciklovir på Dokteronline Recept ingår 1-3 dagar

Användning

Aciklovir tabletterna ska sväljas hela och intas med vätska. Detta kan ske före, under eller efter måltiden. En kur med detta läkemedel varar i genomsnitt fem till sju dagar. Se till att avverka kuren till fullo, även om du inte har några besvär mot slutet.

Läkemedlet ska tas i olika doseringar beroende på den typ av infektion du vill behandla:

  • Munsår och herpes genitalis är den rekommenderade doseringen som följer: Vuxna och barn från 2 år: Fem gånger om dagen (var fjärde timme) 1 tablett à 200 mg.
  • För bältros gäller följande doseringsråd: Vuxna: fem gånger om dagen (var fjärde timme) 1 tablett à 800 mg.

Läs före användning bipacksedeln och avvik inte från den föreskrivna doseringen.

Biverkningar

Läkemedlet kan orsaka olika biverkningar, av olika styrka, beroende på hur känslig du är mot den aktiva ingrediensen. De som får biverkningar får dock oftast lättare sådana. Följande biverkningar har rapporterats:

  • Yrsel
  • Trötthet
  • Hudutslag
  • Magsmärtor
  • Diarré
  • Huvudvärk
Innehållet på denna webbplats är strikt informativt och bör inte betraktas som medicinsk rådgivning. Kontakta legitimerad sjukvårdspersonal för diagnos och behandlingsrekommendationer. Reklam och marknadsföring av receptbelagda läkemedel i Europa är förbjudet och olagligt.